BILDERBODEN

På Gotlands sydöstra kust ligger Alskog, en av öns 91 socknar. Öppen jordbruksmark, ljus lövskog, tallbevuxen hällmark, tillgänglig kust och med kyrka och bastu mitt i socknen. Ett Gotland i miniatyr! Och här, granne med ett av öns förnämsta och vackraste forntida gravfält - Gålrum - och med Olajvs naturreservat in på knutarna, finns det lilla gårdsgalleriet BilderBoden. Galleriet är sedan 2011 öppet under sommar-månaderna. Här hittar Du mina fototavlor, mobiler av drivved och stenar och min hustru Margaretas vackra trasmattor i färgställningar som ofta är inspirerade av det gotländska landskapet.

 

Jag som driver BilderBoden heter Tommy Berglund. Det är nu snart femtio år sedan jag en tidig morgon för första gången, som blivande värnpliktig, steg av färjan i Visby hamn. Sedan dess har det blivit oräkneliga vistelser på ön, som jag efter hand lärt känna på både bredden och längden. Inte minst har stränderna och det rika fågellivet under alla år varit en källa till inspiration, något som tavlornas motiv skvallrar om. Förhoppningsvis kan dessa locka betraktaren till egna strövtåg och upplevelser.

TILL GALLERIET

 

Men inte bara öns egna fåglar har hittar vägen till BilderBoden. Ju mer vi har följt och njutit av det fågelliv som Gotland erbjuder, desto mer har lusten och nyfikenheten växt att få uppleva vad man kan finna i andra delar av världen. Därför kan mesar och doppingar idag stå sida vid sida i galleriet med hummingbirds och egrets. Och en sak kan man då konstatera: våra "egna" fåglar är nog så exotiska i form och färg!

 

Du är välkommen att besöka BilderBoden när Gotland är som vackrast. Till dess kan Du drömma Dig bort till ön (och kanske även till varmare länder) med hjälp av bilderna i vårt GALLERI. Hittar Du någon bild i galleriet, som Du skulle vilja ha bakom glas och ram, eller varför inte en matta, går Du vidare till BESTÄLLNING. Där kan Du läsa om hur det går till att beställa.