OM TAVLOR OCH MOBILER

Bilderna till mina tavlor beställs från Crimson, som skriver ut dessa på högkvalitativt fotopapper. Mina erfarenheter är att de är ytterst härdiga mot ljuspåverkan och återger färgerna mycket naturtroget.

 

Tavlorna kan erbjudas med två olika ramalternativ. Det ena är med IKEA-ramen Virserum, en profilerad och lite bredare ram med yttermåtten 58x47,5 centimeter. Ramen finns i vitt eller svartbrunt (har f n endast ett begränsat antal mörka ramar i lager. Det tycks som IKEA tagit bort dessa från sina varuhus, åtminstone från en del av dem). Det andra ramal-ternativet heter Elegant Box. Den finns i svart eller vitt och är lite stramare och "nättare" med yttermåtten 53x43 cen-timeter. Ramen är utformad så att det finns ett dekorativt mellanrum mellan glas och motiv.

 

Inramningen görs normalt med en kraftig vit passpartout,

Tavlor med ramen Virserum kostar

  • monterade med passpartout 1 150 kronor
  • monterade på kapaskiva, med vit/svart ram 1 370 kronor

 

Tavlor med ramen Elegant Box kostar

  • monterade med passpartout 1 230 kronor
  • monterade på kapaskiva, med vit/svart ram 1 450 kronor

 

Till ovanstående priser tillkommer kostnad för frakt.

som ramar in och lyfter fram motivet. Mellan bild och bakstycke monteras en syrafri kartong för att eliminera risken för att fotografiet på sikt ska missfärgas genom påverkan av eventuella skadliga ämnen.

 

Alternativt kan fotot monteras utan passpartout, men med en vit eller svart tunnare ram med en kontraste-rande "rits" runt motivet. Fördelen med denna lösning är att ramens yta utnyttjas effektivare, och att motivet därmed blir cirka 35 procent större än vid montering med passpartout. Dessa bilder monteras på en kraftig kapaskiva för att hålla sig släta och fina över tid.

 

Oavsett hur bilden monteras förseglas tavlans baksida med tejp för att minimera insläpp av damm.

 

Så här kan resultatet se ut:

Tavlor kan även fås i formatet 50x70 centimeter, då med ramen Virserum i vitt eller Elegant Box i vitt eller svart. Bil-den levereras med en tunnare vit alternativt svart ram med kontrasterande rits runt motivet (se ovan). Den är mon-terad på kapaskiva och förseglad på baksidan. Priset är

1 500 respektive 1 600 kronor.

 

Mobilerna är tillverkade av material från de gotländska stränderna: gamla trästycken som skulpterats vackra av

vatten, vind och sol och fossilstenar i skiftande former och material. Varje mobil har en unik utformning och är mycket dekorativa i ett fönster eller varför inte över en byrå eller lik-nande möbel. Några värmeljus eller en ljusstake på lagom avstånd under mobilen ger den en lugn, behaglig och meditativ rörelse. Mobilerna kostar från 350 kronor.